Over mij

Ik ben Marloes, woonachtig in Middelburg (Zeeland),getrouwd met een ontzettende lieve man en moeder van een pittige gevoelige dame van bijna 3 jaar. Ook ben ik een crazycatlady en lopen er dus 3 poezevriendjes rond hier. En een lieve lobbes van een hond Fons. We hebben hem geadopteerd vanuit Spanje.                                                                                                                                                                    

Het begin van mijn reis. Toen ik 11 jaar was werd mijn broertje geboren en heb ik vanaf die tijd soms op hem gepast. Mijn eerste baantje was zelfs kinderoppas. Dit verkoos ik boven het vakkenvullen. En hier had ik echt plezier in. Daarna ging ik opleidingen doen om in de kinderopvang te kunnen werken. En daar heb ik ruim 4 jaar in gewerkt maar doordat ik daar niet kon doorgroeien/ontwikkelen en ik de feeling ervoor een beetje kwijt was,raakte ik mezelf eigenlijk ook beetje kwijt. De regels en iets moeten waarvan sprake was, begon mij flink tegen te staan. Daardoor zegde ik mijn baan op in de kinderopvang. In de tussentijd veel verschillende dingen gedaan: ouderenzorg,gehandicaptenzorg,horeca, schoonmaak. Maar altijd het onbestemde gevoel gehad dat er meer voor mij in petto was. Dit gebeurde in 2017 toen ik mama werd van een prachtige dochter die vanaf de geboorte een flinke sterke wil had. Op sommige gebieden liet ze ook een ontwikkelingsvoorsprong zien. De verstrijkende jaren zochten mijn man en ik naar een geschikte manier van opvoeden. Dit omdat het traditionele niet aansloeg maar echt averechts werkte.We hebben nog steeds onze handen vol aan deze pittige gevoelige dame. Maar zoveel plezier,vrolijkheid en liefde dat we krijgen van haar is onbetaalbaar.

Ik heb veel op google gezocht over hooggevoelige extraverte kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Tot mijn verbazing was er weinig te vinden over deze bijzondere pittige combinatie. Ik zag bijvoorbeeld dat er soms over kinderen met autisme of adhd meer informatie te vinden was of dat er hulp mogelijk was. Vooral het label wat bekend is in de gezondheidszorg. Maar als je kind (hoog) gevoelig is, op jonge leeftijd een ontwikkelingsvoorsprong laat zien is hier vaak weinig begrip voor of zeer weinig over te vinden. Daar wilde ik mijn missie van gaan maken. En ging ik aan de slag met de opleiding kind en gezinscooach. En de oriëntatie op het geven van online trainingen.